27 Aralık 2007 Perşembe

Uluslararası Mobilya Yayıncıları Birliği IAFP Yönetim Kurulu Toplantısı

Başkanlığını FURNITURE TODAY Dergisinden Joe Caroll, Genel sekreterliğini ise MOEBELMARKT Dergisinden Helmut Merkel’in yaptığı ve dünyanın 16 seçkin sektörel dergisini biraraya getiren Uluslararası Mobilya Yayıncıları Birliği IAFP’nin Türkiye ayağı olarak, 2007 yılının bu ikinci toplantısında da, kurumumuz genel Koordinatörümüz Zeki Yücel tarafından temsil edildi.

1 Ağustos Çarşamba günü, World Market Center’ın A binası konferans salonunda hazır bulunan 13 ülke temsilcisi, gerek örgütün, gerekse de sektörün sorunlarını tartışarak geleceğe yönelik kimi önemli hareket planları- nın ilk adımını attılar. Toplantı da Peter Zapris (Avusturalya) ,Carlos Bessa (Brezilya), Wang Mingliang (Çin), Deven Pamben (İngiltere), Franz Schafer (Almanya), Lee Kahn (Hindistan), Masao Kiuchi (Japonya), Pedro Romero (Meksika), Sang Joon Byun (Güney Kore), Willis Ke (Tayvan), Kevin Castellani (ABD) ve Zeki Yucel (Türkiye) hazır bulundu.

Saat 9.30’dan 12.30’a kadar süren oturumun ilk bölümünde finansman, örgütlenme, web sitesi, tanıtcı yayın ve broşürler gibi IAFP’nin iç meseleleri konuşulurken, ikinci bölümde önemli bir uluslararsı güç olan birliğin yıllık hedef ve planları gözden geçirilirken, ileriye yönelik önemli kararlar alındı.

Özellikle uluslararası kurumlar, meslek örgütleri ve ulusal hükümetlerle olan ilişkiler çerçevesinde birçok etkinliği gündeme alan birlik, Avrupa Mobilya İmalatçı ları Derneği, Dünya Mobilyacı lar konfederasyonu ve Dünya Mobilya Kongresi ile olan ilişkileri belirli bir program çerçevesinde ele alarak, geleceğe yönelik bir çalışma programı saptadı.

Oturum, birliğin bundan sonraki toplantısının yapılacağı yerin belirlendiği davet bölümüyle sona erdi.

Bu bölümde salona dahil olan Koeln Messe’nin Halkla İlişkiler müdürü Markus Majerus, üyelere bir çağrı- da bulunarak, bundan sonraki toplantının Ocak ayında Almanya’nın Köln kentinde gerçekleşecek olan Imm Koeln Fuarı sırası nda yapılmasını istedi. Üyelerin tamamının oybirliğiyle kabul edilen öneri sonrasında, hep birlikte yemek yendi.

IAFP toplantıları genelde değişik ülkelerin en önemli mobilya fuarlarının paralelinde gerçekleşiyor ve çeşitli etkinliklerle tamamlanı- yor. bu anlamda Las Vegas’daki program da oldukça yoğundu.

Üyeler için fuar idaresinin düzenlediği oryantasyon toplantısıyla başlayan 4 günlük tur içerisinde çok farklı etkinlikler de yer alıyordu. IAFP üyeleri bu etkinliklere katılarak hem kendi yayınları için çeşitli malzemeler sağlıyor, hem de uluslararası firmalarla tanışarak yayınlarını tanıtma olanağına sahip oluyorlar.

Las Vegas’daki etkinlikler arasında da,“ABD’deki Yatak Tüketicilerinin Profili”, “Mobilya Tüketilminin Geleceği” ve “Sürdürülebilirlik ve Yeşil Mobilya Kavramları” konulu çeşitli seminer ve paneller, sektörel konuların ele alındığı workshoplar, çeşitli davetler ve firma sunumları bulunmaktaydı. bunların arasında ABD’nin enbüyük markalarından olan ASPEN HOME, ASHLEY ve AICO’nun isimlerini sayabiliriz.

Hiç yorum yok: