28 Aralık 2007 Cuma

İstikbal Mobilyanın yeni hedefi Rusya

Türkiye’nin en büyük mobilya üreticilerinden İstikbal, Rusya’da yatırım yapacak. İstikbal Grubu Başkanı Boydak ‘Bu ülkede herkes mobilyasını değiştiriyor. Önemli bir yatırım olacak’ dedi


TÜRKİYE ile Rusya arasında ilişkilerin olumlu gelişmesi ekonomiye de yansıyor. Her iki ülkenin liderlerinin Türkiye’de yaptığı toplantılardan sonra Türk işadamları Rusya’da yeni yatırım olanakları araştırmaya başladı. İstikbal Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak da Rusya’da mobilya üretimi gibi bir projelerinin olduğunu belirterek ‘Şu anda düşünce aşamasında bir proje. Altyapıyı ve yatırım olanaklarını araştırıyoruz. Önümüzdeki günlerde yatırımla ilgili karar vereceğiz’ dedi. Boydak yatırım miktarı konusunda da ‘Şimdiden birşey söylemek zor. Ama önemli bir yatırım olacak. Çünkü Rusya ve BDT bölgesinde hemen herkes mobilyasını değiştirmeye kararlı’ diye konuştu.

HAMMADDE UCUZ

TÜRK Rus İş Konseyi Başkanı Turgut Gür de İstikbal’in yatırım planının yerinde bir karar olduğunu söyleyerek ‘Rusya’da yapılacak kış olimpiyatları bölgeye yeni otel yatırımlarını gerektirecek. Mevcutlar da yenilenecek. Ayrıca Rusya ve Ukrayna’da mobilyanın hammaddesi çok ucuz’ diye konuştu.


İBRAHİM ACAR


2007 ciro hedefi 3 milyar YTL


İSTİKBAL Grubu geçen yıla göre 2007’de ciro artış hedefini yüzde 23 artışla 3 milyar YTL olarak açıkladı. Grup İspanya, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Mısır, Almanya ve ABD’nin başta olmak üzere 70’i aşkın ülkeye ihracat yapıyor. Holdingin, 2007 ihracat hedefi ise 225 milyon dolar. Hes Kablo, Boyteks, Boytaş, Form Sünger, Borçelik gibi şirketler için yatırım projeleri de bulunan holding, 2007’de Ar-Ge için ise 10 milyon dolar kaynak ayırmayı planladı.

Hiç yorum yok: