28 Aralık 2007 Cuma

Mobilya atölyesinde yangın

Amasya'da bir mobilya üretim atölyesinde çıkan yangında ölen ya da yaralanan olmazken, ilk belirlemelere göre yaklaşık 200 bin YTL tutarında zarar meydana geldi.



Edinilen bilgiye göre, Amasya-Tokat kara yolu Helvacı yöresindeki bir mobilya üretim atölyesinin montaj bölümünde sabaha karşı henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.



Kısa sürede üretim atolyösinin montaj bölümünde etkili olan ve yanındaki depoya da sıçrayan yangına Amasya Belediyesi ile çevre ilçelerin itfaiye ekipleri müdahale etti.



Yangının kimyasal ürünler ve yanıcı maddelerin bulunduğu bölümde genişlemesi nedeniyle itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almakta güçlük çekti.



Kontrol altına alındıktan sonra halen soğutma çalışmaları sürdürülen yangında ölen ya da yaralanan olmazken, ilk belirlemelere göre yaklaşık 200 bin YTL tutarında zarar meydana geldi.



Bu arada, olayın duyulması üzerine yangın mahalline gelen Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Demirok da yetkililerden bilgi aldı.

İstikbal Mobilyanın yeni hedefi Rusya

Türkiye’nin en büyük mobilya üreticilerinden İstikbal, Rusya’da yatırım yapacak. İstikbal Grubu Başkanı Boydak ‘Bu ülkede herkes mobilyasını değiştiriyor. Önemli bir yatırım olacak’ dedi


TÜRKİYE ile Rusya arasında ilişkilerin olumlu gelişmesi ekonomiye de yansıyor. Her iki ülkenin liderlerinin Türkiye’de yaptığı toplantılardan sonra Türk işadamları Rusya’da yeni yatırım olanakları araştırmaya başladı. İstikbal Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak da Rusya’da mobilya üretimi gibi bir projelerinin olduğunu belirterek ‘Şu anda düşünce aşamasında bir proje. Altyapıyı ve yatırım olanaklarını araştırıyoruz. Önümüzdeki günlerde yatırımla ilgili karar vereceğiz’ dedi. Boydak yatırım miktarı konusunda da ‘Şimdiden birşey söylemek zor. Ama önemli bir yatırım olacak. Çünkü Rusya ve BDT bölgesinde hemen herkes mobilyasını değiştirmeye kararlı’ diye konuştu.

HAMMADDE UCUZ

TÜRK Rus İş Konseyi Başkanı Turgut Gür de İstikbal’in yatırım planının yerinde bir karar olduğunu söyleyerek ‘Rusya’da yapılacak kış olimpiyatları bölgeye yeni otel yatırımlarını gerektirecek. Mevcutlar da yenilenecek. Ayrıca Rusya ve Ukrayna’da mobilyanın hammaddesi çok ucuz’ diye konuştu.


İBRAHİM ACAR


2007 ciro hedefi 3 milyar YTL


İSTİKBAL Grubu geçen yıla göre 2007’de ciro artış hedefini yüzde 23 artışla 3 milyar YTL olarak açıkladı. Grup İspanya, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Mısır, Almanya ve ABD’nin başta olmak üzere 70’i aşkın ülkeye ihracat yapıyor. Holdingin, 2007 ihracat hedefi ise 225 milyon dolar. Hes Kablo, Boyteks, Boytaş, Form Sünger, Borçelik gibi şirketler için yatırım projeleri de bulunan holding, 2007’de Ar-Ge için ise 10 milyon dolar kaynak ayırmayı planladı.

27 Aralık 2007 Perşembe

MIFF Fuarında %85 Doluluk Oranına Ulaşıldı

Mobilya alanında Asya kıtasının en önemli fuarları arasında yer alan Malezya Uluslararası Mobilya Fuarı (MIFF) 04-08 Mart 2008 tarihleri arasında Putra Dünya Ticaret Merkezi (PWTC) ve Matrade Fuar ve Sergi Merkezi’nde (MECC) düzenlenecek. Bu yıl yaklaşık 80 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek MIFF 2008’de dünyanın değişik bölge ve ülkelerinden gelecek 470 katılımcının ürünlerini sergilemesi bekleniyor."



Şu ana kadar % 85 oranında doluluk oranı yakalayan MIFF Fuarı katılımcılardan gelen yoğun talepler üzerine bu yıl kesintisiz karşılıklı yolcu taşıma hizmeti ile birbirine bağlanan Putra Dünya Ticaret Merkezi (PWTC) ve Matrade Fuar ve Sergi Merkezi’nde (MECC) düzenlenecek.

Yaklaşık 80 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek MIFF 2008’de tüm dünyadan gelecek 470 katılımcının ürünlerini sergilemesi bekleniyor. Geçen yıl MIFF 2007’ye katılan toplam 7.266 uluslararası ziyaretçinin % 20.9’u Avrupa’dan, %17.3’ü Asya’dan ve % 11.3ünü Orta Doğu’dan gelmişti.

MIFF 2008 Fuarı için Matrade Fuar ve Sergi Merkezi özellikle ev mobilyası ve yataklar için ayrılırken Putra Dünya Ticaret Merkezi’ndeki fuar alanında ofis ve ev mobilyası ürünleri sergilenecek.

Bu ayrım ziyaretçilerin görmek istedikleri ürün seçimlerini kolaylaştırarak zamanları nı daha verimli kullanmaları nı sağlayacaktır.

Bölgesinde aynı tarihlerde düzenlenen birçok fuar olmasına rağmen MIFF Fuarı ürünlerde, tasarım tarzlarında ve malzemelerde meydana gelen değişim trendlerini takip ederek ilerleme hızını devam ettiren tek fuar olması ile diğerlerinden ayrılmaktadır.

Bununla beraber fuar organizatörlerinin yenilikçi katılımcılara yer vermesi sayesinde MIFF’e gelen ziyaretçiler değişik satın alma ihtiyaçlarına ve hedeşerine ulaşma imkanına kavuşmaktadı r.

MIFF Fuarı katılımcılarının yaratı cılık, beceri ve orijinallik taşıyan ürünleri sergilemesi ziyaretçilerin her yıl bu şova gösterdikleri ilgiyi arttırmaktadır. Ziyaretçilerin büyük bir bölümünün MIFF Fuarı’nı sonsuz fırsatlar mekanı olarak yorumlaması da bunun bir kanıtıdır. MIFF her ne kadar dünyanın en büyük fuarı olmasa da global mobilya fuarları arasında en yüksek satın almacı ülke rakamına ulaşan fuar özelliğindedir.

14 yıldır güçlenerek büyümeye devam eden MIFF Fuarı, pazar ihtiyaçları paralelinde kaliteli ürünleri sergilemekte ve tüm satın almacıların profiline uygun geniş fırsatlar sunmaktadır. Dünyada gittikçe tanı nmaya başlanan MIFF Fuarı sektördeki tedarikçilere ve satın almacılara, bilgi alışverişi, alım ve satım anlamında önemli bir mobilya ticareti platformu olmaktadır.

Uluslararası ticaret fuarı statüsüyle MIFF tüm dünyadan kaliteli katılımcıları ağırlayarak Asya’nın genişleyen mobilya piyasası ile tanıştırmaktadır. Bunun yanında 2 milyar kişinin yaşadığı Doğu Asya piyasası için mükemmel bir ticaret platformu olan MIFF Fuarı, katı lanlarının oluşturduğ u ve birden fazla dilin konuşulduğu ortam sayesinde iletişim rahatlığı ve zenginliği sağlamaktadır.

Asya’nın en büyük mobilya fuarlarından biri olan MIFF tamamen hedef ziyaretçi profili ile katı- lımcılara şirketlerini sektör içinde daha geniş şekilde tanıtma, yeni ürünlerini sergileme ve müşteri veri tabanı bilgilerini güncelleştirerek genişletme imkanı vermektedir.

Uluslararası Mobilya Yayıncıları Birliği IAFP Yönetim Kurulu Toplantısı

Başkanlığını FURNITURE TODAY Dergisinden Joe Caroll, Genel sekreterliğini ise MOEBELMARKT Dergisinden Helmut Merkel’in yaptığı ve dünyanın 16 seçkin sektörel dergisini biraraya getiren Uluslararası Mobilya Yayıncıları Birliği IAFP’nin Türkiye ayağı olarak, 2007 yılının bu ikinci toplantısında da, kurumumuz genel Koordinatörümüz Zeki Yücel tarafından temsil edildi.

1 Ağustos Çarşamba günü, World Market Center’ın A binası konferans salonunda hazır bulunan 13 ülke temsilcisi, gerek örgütün, gerekse de sektörün sorunlarını tartışarak geleceğe yönelik kimi önemli hareket planları- nın ilk adımını attılar. Toplantı da Peter Zapris (Avusturalya) ,Carlos Bessa (Brezilya), Wang Mingliang (Çin), Deven Pamben (İngiltere), Franz Schafer (Almanya), Lee Kahn (Hindistan), Masao Kiuchi (Japonya), Pedro Romero (Meksika), Sang Joon Byun (Güney Kore), Willis Ke (Tayvan), Kevin Castellani (ABD) ve Zeki Yucel (Türkiye) hazır bulundu.

Saat 9.30’dan 12.30’a kadar süren oturumun ilk bölümünde finansman, örgütlenme, web sitesi, tanıtcı yayın ve broşürler gibi IAFP’nin iç meseleleri konuşulurken, ikinci bölümde önemli bir uluslararsı güç olan birliğin yıllık hedef ve planları gözden geçirilirken, ileriye yönelik önemli kararlar alındı.

Özellikle uluslararası kurumlar, meslek örgütleri ve ulusal hükümetlerle olan ilişkiler çerçevesinde birçok etkinliği gündeme alan birlik, Avrupa Mobilya İmalatçı ları Derneği, Dünya Mobilyacı lar konfederasyonu ve Dünya Mobilya Kongresi ile olan ilişkileri belirli bir program çerçevesinde ele alarak, geleceğe yönelik bir çalışma programı saptadı.

Oturum, birliğin bundan sonraki toplantısının yapılacağı yerin belirlendiği davet bölümüyle sona erdi.

Bu bölümde salona dahil olan Koeln Messe’nin Halkla İlişkiler müdürü Markus Majerus, üyelere bir çağrı- da bulunarak, bundan sonraki toplantının Ocak ayında Almanya’nın Köln kentinde gerçekleşecek olan Imm Koeln Fuarı sırası nda yapılmasını istedi. Üyelerin tamamının oybirliğiyle kabul edilen öneri sonrasında, hep birlikte yemek yendi.

IAFP toplantıları genelde değişik ülkelerin en önemli mobilya fuarlarının paralelinde gerçekleşiyor ve çeşitli etkinliklerle tamamlanı- yor. bu anlamda Las Vegas’daki program da oldukça yoğundu.

Üyeler için fuar idaresinin düzenlediği oryantasyon toplantısıyla başlayan 4 günlük tur içerisinde çok farklı etkinlikler de yer alıyordu. IAFP üyeleri bu etkinliklere katılarak hem kendi yayınları için çeşitli malzemeler sağlıyor, hem de uluslararası firmalarla tanışarak yayınlarını tanıtma olanağına sahip oluyorlar.

Las Vegas’daki etkinlikler arasında da,“ABD’deki Yatak Tüketicilerinin Profili”, “Mobilya Tüketilminin Geleceği” ve “Sürdürülebilirlik ve Yeşil Mobilya Kavramları” konulu çeşitli seminer ve paneller, sektörel konuların ele alındığı workshoplar, çeşitli davetler ve firma sunumları bulunmaktaydı. bunların arasında ABD’nin enbüyük markalarından olan ASPEN HOME, ASHLEY ve AICO’nun isimlerini sayabiliriz.

BIFE - TIMB 2007 Fuarı 5 - 9 Eylül 2007 Tarihleri Arasında Bükreş’te Yapılıyor

" Bife-Timb Uluslararası Mobilya, Ev Tekstili, Mobilya Yan Sanayi ve Ağaç İşleme Fuarı 05-09 Eylül 2007 tarihleri arasında Romanya’da yapılıyor. Bu yıl 16’ncı kez düzenlenen fuarın Türkiye’den milli katılım organizasyonunu Meridyen Uluslararası Fuarcılık gerçekleştiriyor."



Romanya’nın en büyük uluslararası mobilya fuarı Bife-Timb, bu yıl yine başta balkanlar ve Doğu Avrupa olmak üzere türkiye ve Ortadoğu ile karadeniz ülkelerini de içeren geniş bir alanda faaliyet gösteren mobilya ve mobilya tedarikçilerini başkent Bükreş’te bir araya getiriyor.

Türkiye’den, Meridyen Uluslararası Fuarcılık milli katılım organizasyonuyla fuara katılan sektör temsilcileri, uluslararası arenada ürünlerini sergileme fırsatı buluyor.

Romanya’nın en büyük fuar alanında gerçekleşen fuara geçen yıl, 18 ülkeden 580 firma katıldı.

56 bin metrekare net alan üzerine kurulann fuarı, 8 bini yabancı olmak üzere toplam 80 bin kişi ziyaret etti.

Fuarda; ev, mutfak, banyo mobilyaları, ofis mobilyaları, iç dekorasyon ürünleri, mobilya yan sanayi ürünleri, ağaç işleme makineleri, boya, vernik ve yapıştırıcılar, döşemelik kumaşlar ürünleri sergileniyor.

Bilindiği gibi sektörümüz açısından en uygun hedef pazarlardan olan Romanya hem ekonomik ilişkiler hem de yakınlık nedeniyle Balkan ülkeleri arasında en yoğun ikili ticari ilişkilerin yaşandığı bir ülke olup, nakliye sorunlarının en alt düzeyde yaşanması ve Türkiye’den gidecek ürünlerde gümrük oranları neredeyse sıfır düzeyine indirilmiş olması nedeniyle de önemli avantajlara sahip

Mobilya Sektörü ve Çin Mallarıyla Rekabet

Çin mallarının yoğun rekabet baskısı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de gündemin ön sıralarında. İstanbul Ticaret Odası, mobilya sektörünün de dahil olduğu 11 sektörün Çin malları ile rekabet gücünü irdeleyen araştırmalar gerçekleştirdi. İTO'nun bu çalışmalarından bir tanesi de, 9 Mayıs 2007'de gerçekleştirilen 'Mobilya Sektörü ve Çin Mallarıyla Rekabet' semineri idi."



İTO, mobilyacıların yoğun bulunduğu Modoko Sanayi Sitesi'sinde bulunan sektör mensuplarına 9 Mayıs'da bir seminer düzenledi. Seminerde Anka Danışma Grubu Araştırmacıları bir sunum yaptı. Seminerin açış konuşması nı yapan İTO Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Erken, Türkiye'nin önemli sektörlerinden biri olan mobilya sektörü için Oda'nın yaptığı araştırma hakkında bilgi verdi.

Erken, Türkiye'nin ciddi bir Çin tehdidi altında olduğunu söyleyerek şunları anlattı: “Son yıllarda ekonomik hayatımıza giren ve bir çok sektörü derinden etkileyen “Çin menşeli ürünler” mobilya sektörünü de çok ciddi şekilde etkiliyor. Bunun haricinde ev tekstili, hazır giyim, konfeksiyon yan sanayi, ayakkabı, deri, çanta, mobilya, otomotiv yan sanayi, makine sanayi, kırtasiye, inşaat, zücaciye ve oyuncak sektörleri de Çin'den nasibini alan sektörler.”

Erhan Erken, inovasyon (yenilik) yapmak gerektiğinin altı nı çizerek güçlü firmalar haline gelerek marka oluşturmanı n önemine dikkat çekti. İTO Meclis Üyesi Ali Ekber Özkan ise sektördeki haksız rekabete dikkat çekerek 5 bin 500 aktif üyesi olan bu sektörün daha güçlü olması gerektiğini söyledi.

DÜNYADA 220 MİLYAR DOLARLIK MOBİLYA ÜRETİLİYOR
Anka Danışma Grubu Başkanı Ayhan Yasan, mobilya sektörü ve Çin mallarıyla rekabet konusunda şu bilgileri verdi:

“Dünyada mobilya mobilya üretimi, toplam 220 milyardolar civarında. Bunun önemli bir kısmı üretildiği ülkede tüketiciye sunulurken, 50 milyar dolarlık kısmı da uluslar arası ticarete konu oluyor. Söz konusu 220 milyar dolarlık üretimin yaklaşık yüzde 80'i gelişmiş ülkeler tarafından yapılıyor. Dünyadaki her 100 dolarlık üretimin 1 doları mobilya üreticileri tarafından yapılı- yor.

Dünyanın hızla ortak bir kültür etrafında şekillenmesi, mobilyanın yerel olmasının sebeplerinden olan gelenek ve kültür etkisini azaltıyor. Avrupa Birliği ülkelerinin dünya mobilya ticaretinde büyük payları var. AB ülkelerinde 100 binden fazla imalatçı bulunuyor. 80 bin civarında perakendeci tarafından ise satışı gerçekleştiriliyor.”

ÇİN KARŞISINDA ŞEKİLLENEN STARETJİ
Mobilya sektöründe Çin etkisinde şirket stratejilerinin şekillendi. Çin mallarının piyasaya girmesinin ardından, ülkemiz mobilya sektörü düşük fiyatı, Çin ile rekabet konusunda temel araç olarak kabul etti ve 'düşük fiyat' için yapılabilecekler şirketlerin temel stratejilerini oluşturmaya başladı.

Mobilya sektörü aktörleri düşük fiyatla birlikte 'müşteri tatminine odaklanmayı' rekabetin ikinci aracı olarak görmeye başladı. müşteri tatmininin gereği olarak 'eşsiz ürün üretmeye' ve 'modayı takibe odaklanmada' artış görüldü. Teknolojiye, imaj ve güven sağlamaya yönelik uzun vadeli yapısal değişim gerektiren konularda ise cüzi değişimlerin dışında anlamlı bir gelişim olmadı.

Çin, Hindistan, Pakistan, Vietnam vb. ülkelere karşı izlenmesi gereken çeşitli stratejiler arasında müşteriye özgün tasarımlar, ortak ar-ge projeleri, maliyet düşürme, ulaşım ve dağıtım yeteneklerini artırma, pazarlama imkanları geliştirme gibi düşünceler yer alıyor. Mobilya sektörü, rekabetin öncelikle müşteriye özgü tasarımlarla olacağını, Çin ile işbirliğinin ise ortak ar-ge projelerinin geliştirilmesiyle mümkün olacağı ifade edildi.

REKABET İÇİN DEVLETTEN BEKLENTİLER
Mobilya sektörü aktörlerinin, denetimsiz giren mobilya ürünlerinin haksız rekabete yol açtığı yönünde şikayetleri, gümrüklerdeki denetimlerin arttırılmasının devletten öncelikli beklenti olmasını sağlıyor.

Özel işletme kredileri, ithal malları standardı ve etkin uygulaması, ihtisas gümrükleri vb.korumaya yönelik önlemler devletten öncelikli beklentiler.

Pazarlamaya ve Pazar oluşturmaya, korumaya değil aktif olmaya yönelik 'pazarlama imkanlarının geliştirilmesi ve Türk ürünleri mağazaları- nın açılması' ise maliyetlerin düşürülmesi talebiyle birlikte son sırada yer alıyor.

TÜRKİYE'NİN ÇİN'E KARŞI ÜSTÜNLÜKLERİ

*İç pazarlarda navlun ve satış sonrası hizmetler
*İç pazarlarda Çin rekabetinin düşük olması rekabetten bunalan büyük firmaların mobilyaya yönelişi
*Civar ülkelerde Çin malına şüpheli yaklaşım
*Esnekliğin mobilya gibi dayanı klı tüketim malzemelerinde ve ev dekorasyonunda önemli bir unsur olması
*İç pazarlarda tüketim alışkanlı klarının özellikle AB pazarları yla benzerlik göstermesi ve tasarım, boyut ve moda gibi kavramlarda Çin'e karşı avantaj
*Mobilya sektörünün geleneksel nitelik taşıması sebebiyle, ülkemize has tasarım ve üretim yapan yerli firmaların, dünyaya genel ve seri üretim yapan Çin'e nazaran avantaj durumu

9. OFİS MOBİLYALARI FUARI 8-12 Eylül Tarihleri Arasında Beylikdüzü'nde Kapılarını Açıyor

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ile OMSİAD (Ofis Mobilyaları Sanayici ve İşadamları Derneği ) işbirliği ile düzenlenen Uluslar arası İstanbul Mobilya Fuarı - 9. Ofis Mobilyaları 8 – 12 Eylül 2007 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü, Istanbul’da düzenlenecektir."



ULUSLAR ARASI İSTANBUL MOBİLYA FUARI 2007, 9. Ofis Mobilyaları Fuarı yüksek teknolojiyle üretilmiş, yeni yüzyılın estetik standartlarıyla donatılmış ofis & ev mobilyası ve aksesuarlarının bir arada sergilenmesi, ofislerde ve evlerde fonksiyonel mekan çözümlerini bir arada sunmak ve ilgilileri tek bir çatı altında sektör ile buluşturmak amacıyla hazırlanmaktadır.

Bir önceki fuara 15 ülkeden A.B.D., Almanya, Belçika, Çin, Güney Kore, Hindistan, Hong Kong, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Kanada, Tayland, Tayvan ve Türkiye) toplam 234 firma ve firma mümessilliği katılmış, yurt dışından 42 ülkeden olmak üzere toplam 15.235 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

Fuarı ziyaret eden profesyonel ziyaretçilerin ve ilgililerin firma faaliyet alanları dağılımı; Mobilya İmalatı - Satışı, İç Mimarlık - Mimarlık Bürosu, Ev Tekstili - Döşemelik Kumaş, Dekorasyon, İnşaat Sanayi, Sağlık Kurumları, Konu ile İlgili Eğitim Kurumları, Öğretmenler, makine Sanayi, Boya & Kimya Sanayi, Aydınlatma Elemanları, Halı -Yer Döşemeleri, Turizm, Bankacılık - Finansal Kiralama, Nakliye ve Cam Sanayi şeklinde olmuştur.

Dünyanın dört bir yanından tarafı ndan fuarı ziyaret etmesi beklenen uluslararası ziyaretçiler yeni teknolojileri ve gelişmeleri fuar sırasında değerlendirebilme olanağı na sahip olacaklardır.

ULUSLAR ARASI İSTANBUL MOBİLYA FUARI 2007; 8-11 Eylül tarihleri arasında saat 10:00 - 19:00, 12 Eylül 2007 günü ise 10:00 -18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

17 Aralık 2007 Pazartesi

Mobilyalar

Laminant mutfak ürünleri- MDFlam mutfak dolabı- Suntalam mutfak dolabı- Suntalam profil kapak mutfak dolabı- MDFlam profil kapak ve mutfak dolabı- Lake mutfak dolabı- Eskitme boyalı mutfak dolabı- Yüklük dolabı- Vestiyer- Yatak odası takımı- Yemek odası takımı- Çocuk odası takımı- Klasik yatak odası takımı- Klasik yemek odası takımı- Masa, sandalye, sehpa- Bahçe sandalyeleri- Ahşap koltuk- Amerikan panel kapı- Ahşap tablo göbekli kapı- Kamelya- Pergüle- Ahşap merdiven- Lambiri- Laminant parke- Otel dekorasyonları

Mobilya dünyası ve internet

Mobilya Sanayi İşadamları Derneği (MOBSAD)'da düzenlenen, sektör dinamiklerinin ele alındığı ve DÜNYA Gazetesi yazarı Dr. Rüştü Bozkurt tarafından yönetilen toplantıda söz alan MobilyaDekorasyon.com sitesi ve Sekiznet Reklam Ajansı'nın sahibi Ümit Şengül, artık mobilya gibi görsel gücü çok yüksek ürünlerin reklam ve tanıtımında bugün çıtanın en üst kısmında internetin yer aldığını söyledi. Aynı zamanda MOBSAD üyesi de olan Ümit Şengül yaptığı konuşmada şu konulara değindi: "Yedi senedir bilişim alanında mobilya sektörüne hizmet veren ve sektörün önemli dinamiklerinden biri olan MOBSAD çatısı altında fiili görev alan biri olarak; reklam ve tanıtım denildiğinde bugün çıtanın en üst kısmında artık internetin yer aldığını düşünmekteyim. Gelecekte bu pastada en büyük dilimin onun olduğunu bilmek ve ona göre yön çizmek, bence seçilebilecek en doğru yaklaşım olacaktır. Peki internetin ve reklamın sektöre faydasını, nasıl somut ifade edilebilir derseniz şöyle açıklamak istiyorum. Mobilyayı som altından yapıp teneke fiyatına satarsanız dahi, tanıtmadıktan sonra değeri sıfır olacaktır. Ürettiğinizi sadece siz biliyorsanız, bunun tüketiciye hiçbir faydası olamaz. Eskiden mağaza açmak, müşterinin gelmesini beklemek veya eş dostun bulunduğu muhitin sayesinde satış yaparak, iş yürütmek yeterliydi. Şimdi herkes satışın, pazarlamanın sadece tek bir yönden ibaret olmadığını anladı. Bugün Avustralya'da bile müşteriniz olduğunu varsaymak zorundasınız. İnternet oturduğunuz yerden size birçok insana tanıtım yapabilme, ürününü gösterebilme imkanı sunuyor. Bu aynı zamanda tüm dünyada 'pazarlama mantığı'nın değiştiğinin de bir göstergesidir. Müşteri ekranın başına geçtiği zaman tek tuşla yüzlerce ürüne bakabilirim, birbiriyle kıyaslayabilirim, fiyatlarını sorarım, ürünü her açıdan görsel olarak inceleyebilirim ve beğenmezsem de yine bir tuşla kapatırım lüksüne sahiptir. Yani müşteri yüz yüze gelmiş olmanın getireceği tüm avantajları artık internet sayesinde kazanmış olmaktan son derece memnun ve bunu önemsemektedir. Aslında bu iki tarafı da etkileyen bir değişim süreci ve yine iki tarafın da bu sonsuz imkanları kullanması gereken bir sistemdir. Mobilya Sektörüne Portal Gerek..İnternetin bu alanda da yeni bir ufuk açtığı ortadadır. Çok düşük bütçelerle tanıtım fırsatı ve dünyanın herhangi bir bölgesine pazarlama şansı yaratır. En basit örnekle KOBİ'ler için bir TV reklamının yaratacağı maliyet göz önüne alındığında, KOBİ'lerin internet gibi bir macerayı daha fazla kullanması ve faydalanması zorunludur. İnternet diğer reklam maceralarından farklı olarak, sunulan reklam değil aranan reklam olmasıdır. Günümüzde, insanlar oturduğu yerden araba isterse araba, emlak isterse emlak, mobilya isterse mobilya aramaya üstelik de sonsuz sayıda ve tekrar görme şansına ulaşmaktadır. Bundan sonraki aşamada bireysel internet siteleri insanlara prestij yaratmak istedikleri noktada güç sağlayacak. Vakti az olan herkes internete girdiği zaman birçok ürünü yan yana ve hızlı bir şekilde görmek isteyecek. Bunu sanal ortam haricinde de bir ekonomi göstergesi olarak değerlendirmek gerekirse sizlerin de bu gelişmeye kayıtsız kalmayacağınızı umuyorum, şöyle ki büyük alışveriş merkezleri, grosmarketler, zincir mağazalar gibi birçok ürünü, aynı çatı altında sunabilen yerler birçok konuda avantaj sağlamış durumdalar. Siz Uyurken Dünyanın Yarısı Ayakta İnternet bir dönem sonra bu sistemin en hızlı kullandığı mecralardan biri olacak. Ben mobilya sektörünün bu çapta bir portala sahip olmasının gerekli olduğuna inanıyorum. Dünyanın herhangi bir yerinde Türk mobilyasını merak eden ve almak isteyen birileri A'dan Z'ye her şeyi bulabileceği bu siteye ulaşabilmekten memnun olacaklardır diye düşünüyorum. Bugün oturduğumuz yerden dünyanın herhangi bir noktasına ürünlerinizi tanıtma, pazarlama imkanına sahip olmak ve bu gücü kullanmak aslında gerçekten çok kolay. Çünkü siz gece yatağınızda uyurken, dünyanın diğer yarısı da ayakta ve son hızla internette bir şeyler arıyor. Yani siz uyurken bile ürünleriniz potansiyel müşterisiyle karşılaşmış oluyor ." Mobilya sektörünün gelişimiyle ilgili önemli noktalara değinilen toplantıda diğer konuşmacıların değindiği başlıkları aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz

Mobilya dünyası

Türkiye bir orman ülkesidir, ve bir sürüde aoramn düşmanı insan vardır ağaçları kesip mobilya sektörunde kullanma konusunda ileri bır teknolojiye sahiptir